"Hoe kun je jongeren in Rotterdam (Zuid) stimuleren tot het aannemen van een gezonde leefstijl?"

Proces

In het proces naar het eindconcept zijn meerdere sprints doorlopen. In deel 1 is er op verschillende manieren onderzocht en zijn deze resultaten geanalyseerd en verwerkt. Na het onderzoek is de focus gelegd op beweging en ontspanning. Het bedachte concept hierbij was een app met een puntensysteem waarmee de student d.m.v. beweging punten verdienen en deze inruilen voor kortingen.

In deel 2 werd de doelgroep specifieker. De informatie uit deel 1 kon meegenomen worden als algemene informatie. Toch moest er weer vanaf het begin begonnen worden om zo weer een nieuw concept te kunnen bedenken dat echt gebaseerd is op de nieuwe doelgroep.

20180601_142932_resized-min

Concept

Uiteindelijk was er een concept bedacht dat gebaseerd was op een community. Echter had ik nog nooit te maken gehad met het ontwerpen hiervan en moest ik hier dus ook onderzoek naar doen. Dit vond ik een leuke uitdaging.

Het concept was een app waarbij de gebruiker challenges kon aangaan van de sport waar hij/zij in geïnteresseerd is en hier video’s of foto’s van kon plaatsen. Door het sociale contact is de druk hoger om echt te gaan bewegen.  Ook kunnen hierdoor vrienden ontstaan en dit maakt het makkelijker om te gaan sporten (onderzoek gebaseerd).

Het ontwerpen van een community vond ik uitdagend en hierdoor ook heel leuk. Ik heb geleerd wat belangrijke elementen hierbij zijn en dat dit erg complex is om te ontwerpen.